بطور کلی ولو به تجهيزاتی اطلاق میشود که برای کنترل جريان سيال (مانند گاز، مايع يا جامد) در سيستمهای لوله کشی و فرآيندی استفاده میشود ، ولوها میتوانند به صورت دستی، موتوری يا پنوماتيکی باز و بسته شوند. ولو ها انواع مختلفی دارند که انواع ولو های ابزار دقيق عبارتند از

1 (Gate Valve): گيت ولو . ( شیر دروازه ای یا کشویی )

◦ برای قطع و وصل کامل جريان استفاده میشود

◦ مناسب برای جريانهای مستقيم و عدم نياز به تنظيم جريان

گیت ولو یا شیر دروازه یک نوع شیر کشویی است. در شیر هاي دروازه ، عضو بستن یک دروازه فلزي است. دروازه کشو را براي بستن شیر پایین می آورد. در شرایط کاملا باز، سطح جریان برابر با مساحت لوله است و از این رو، افت فشار ناچیز در شیر وجود دارد.

شیر دروازه اي باید به طور ایده آل به عنوان شیر روشن یا خاموش  (on-off) استفاده شود. توصیه نمی شود که آنها را به عنوان شیرهاي گلودار استفاده کنید زیرا در شرایط نیمه باز، ممکن است فرسایش دروازه رخ دهد.

در شرایط باز به طور جزئی، با توجه به ارتعاشات، دریچه در معرض سایش و پارگی سریع قرار می گیرد. همچنین در هنگام بستن و باز شدن مقدار قابل توجهی از اصطکاك وجود دارد و از این رو باز و بسته شدن این شیرها به سرعت و غالبا ممکن نیست.

gate valve  ها استفاده خود را در صنایع پتروشیمی بخوبی پیدا میکنند به دلیل این واقعیت که می توانند با آب بندي (sealing) فلز با فلز کار کنند.

2 (Globe Valve): گلوب ولو . ( شیر بشقابی یا کروی )

◦ برای تنظيم جريان سيال استفاده میشود

◦ مناسب برای کاربردهايی که نياز به کنترل دقيق جريان db دارند

شیر کروي یا گلوب، یک شیر از نوع حرکتی خطی است و به طور معمول در هر دو صورت کاربردي روشن خاموش ( On-Off )    و گلویی throttling ) ) استفاده می شود.

در شیر هاي کروي، عبور جریان مایع از طریق یک مسیر S  است. با توجه به  این که مسیر جریان دو بار تغییر می کند افت فشار بیشتر می شود. با توجه به مزایاي دیگر آنها، این شیرها به طور گسترده استفاده می شود که افت فشار شیر از طریق شیر یک عامل کنترل نیست.

این شیرها به طور کلی از اندازه هاي بزرگتر از NPS 12 (DN300) استفاده نمی شوند، زیرا نیروي عظیم بر روي stem اعمال میشود تا شیر را تحت فشار مایع، باز یا بسته کند. شیرهای GLOBE   فشار زیادي را روي نشیمنگاه ( seat)  لازم دارند تا وقتی که سیال از پایین دیسک تحت فشار می گیرد، آن را بسته نگه دارد.

شیرهاي کروي یا گلوب، براي هر دو کاربرد روشن خاموش   ( On-Off )  و گلویی  ( throttling )   استفاده می شود،  اما انواع خاصی  trim  براي سهولت استفاده در کاربردهایی که در آن با افت فشار بزرگ درگیر هستند مورد نیاز است. این شیرها را می توان در سه پیکربندي، بسته به کاربردهایی مورد استفاده قرارداد:

– الگوي سه راهی یا   tee

– الگوي زاویه یا   angle

– الگو ي   Wye

هنگامی که دیسک از stem  برداشته می شود و اجازه داده می شود بر وزن خود بماند، شیر هاي کروي را می توان به عنوان دریچه هاي غیر بازگشتی استفاده کرد. ماشینکاری  seatها  نسبت به سایر انواع شیر ها آسان تر و ارزان تر است .

3 (Ball Valve): بال ولو . ( شیر توپی )

◦ از يک گوی برای باز و بسته کردن جريان استفاده میکند

◦ سرعت عمل بالا و مقاومت کم در برابر جريان دارد

بال ولو یا شیر توپی یک شیر با گردش یک چهارم است. عضو بستن یک پلاگین کروي با سوراخ عبور است. هنگامی که شیر در حالت باز است، سوراخ عبور در راستاي جریان سیال قرار دارد و از این طریق سیال عبور می کند. دریچه با چرخاندن توسط اهرم مخصوص بصورت٩٠ درجه بسته میشود . به طوري که سوراخ عبور در این حال عمود بر جریان است و از این رو، جریان متوقف می شود.

4 (Plug Valve): پلاگ ولو . ( شیر سماوری )

◦ مشابه بال ولو ولی با استفاده از يک پلاگ برای کنترل جريان

◦ معمولاً در سيستمهای گاز و هوا استفاده میشود

شیرهاي سماوري همانند ولو توپی ها نیز از نوع با گردش یک چهارم هستند. این دریچه شامل یک پلاگین است که می تواند به شکل استوانه اي یا مخروطی باشد. پلاگین داراي یک شکاف است که با جریان در حالت باز در خط قرار می گیرد. هنگامی که این پلاگین با  ٩٠ درجه روشن می شود، این شکاف عمود بر جریان می شود و شیر بسته میشود. دریچه هاي پلاستیکی مناسب براي مدیریت مایعات با مواد جامد معلق، مایع وغیره هستند .   plug valve  هاي پلاستیکی عمدتا براي کاربردهاي غیر فعال استفاده می شود.  هنگامی که براي هدف کاهش استفاده می شود، افت فشار از طریق دریچه به دلیل عدم تقارن بین جهت جریان و جهت باز (شکاف) بالاتر است.

5 (Butterfly Valve): باترفلالاي ولو – پاپت ولو . ( شیر پروانه ای )

◦ دارای ديسک چرخشی است که به صورت زاويه ای باز و بسته میشود

◦ وزن کم و قابليت نصب آسان دارد

◦ اغلب شیرهایی با جریان بالا و سریع الاثر بوده و در تجهیزات کنترل فشار زیاد یافت میشوند .

شیرهاي پروانه اي ساده ترین شیرهاي چند منظوره هستند. آنها داراي دریچه هایی با گردش یک چهارم هستند که به طور منظم در صنایع مختلف براي کاربردهاي متنوع مورد استفاده قرار می گیرند. گردش یک چهارم به نوبه خود موجب عملکرد سریع شیر می شود. در شرایط باز، حداقل انسداد جریان جریان سیال از طریق شیر در اطراف دیسک به صورت آیرودینامیکی وجود دارد که باعث افت فشار کمتر از طریق شیر می شود.

با توجه به حالت منحصر به فرد آن ، butterfly valve  به را می توان بدون نیاز به گشتاور بالا و سایش و پاره شدن به آسانی به کار برد. علت کمبود اصطکاك، استفاده از محرك هاي بزرگ می تواند اجتناب شود. براي آب یندي شیر از لاستیک شیر پروانه اي استفاده می شود که با توجه به نیاز با متریالهاي مختلف ساخته می شود

مزیت دیگري که توسط شیر پروانه ارائه می شود اندازه جمع و جور آنها است. شیر کاملا جمع و جور است، شبیه یک دیسک فلزي است. این باعث می شود نصب آنها بسیار آسان باشد. آنها می توانند مورد استفاده قرار گیرد براي دوغاب و مایعات با مواد جامد معلق، زیرا هیچ حفره اي براي رسوب ذرات جامد در داخل بدن دریچه وجود ندارد.

6 (Check Valve): چک ولو . ( شیر یکطرفه )

◦ برای جلوگيری از بازگشت جريان سيال استفاده میشود

◦ فقط اجازه جريان در يک جهت را میدهد

شیر یک طرفه – چک ولو دیسکی disc check valve –

شیرهاي یک طرفه ، چک ولو دیسکی، همچنین به عنوان شیرهاي غیر بازگشتی نامیده می شود . اجازه عبور جریان از طریق آنها را تنها در یک جهت داده و جریان در جهت معکوس را متوقف میکند.به دلیل این ویژگی منحصر به فرد هدایت ، disc check valve  ها اساسا براي برخی کابردهاي هاي مهم در سیستم بخار استفاده می شود

چهار نوع اصلی از   disc check valve به شرح زیر وجود دارد :

1  Lift check valve -چک ولو بلند شونده

این چک ولوها به سادگی بر اساس اصل جاذبه کار می کنند. هنگامی که سیال در جهت جلو حرکت می کند، دیسک می تواند از روي سیت توسط نیروي سیال ورودي – در برابر نیروي گرانشی – برداشته شود. به این ترتیب شیر این امکان را فراهم می

کند که مایعات در این جهت عبور کنند. هنگامی که سیال در جهت مخالف قرار می گیرد، نیروي جاذبه و وزن را پشتیبانی کرده باقی می ماند و شیر را بسته نگه می دارد. seat و دیسک روي در صورتی که فشار برگشتی پایین باشد، کامل بسته نگه داشتن شیر دشوار است و مایع در چنین شرایطی نشت می کند.

2 –  Swing Check Valve  – چک ولو سویینگ

در شیر یکطرفه ( check valve )  سوئینگ، دیسک یا عنصر بسته شدن در اطراف نقطه اي که به آن متصل است، تغییر می کند. هنگامی که سیال در جهت رو به جلو حرکت می کند، دیسک در حالت باز، باز می شود تا سیال بتواند عبور کند. هنگامی که جریان مایع در جهت مخالف قرار می گیرد، دیسک نوسان می کند و روي seat  قرار می گیرد تا آن را از دست بدهد.

3 –  Spring-loaded Check Valves  شیر یک طرفه با فنر

در این نوع شیرهاي یک طرفه، کامل بسته بودن آن با استفاده از یک فنر انجام می شود. فنر عقب دیسک را روي سیت نگه می دارد. حتی در شرایط جریان پیشرو، سیال باید فشار کمی به نام فشار کرکینگ، براي باز شدن دیسک در برابر فشار فنر ایجاد کند.

4 Diaphragm Type Check Valve – چک ولو دیافراگمی

این نوع شیرهاي یکطرفه از دیافراگم هایی استفاده می کنند که به گونه اي تنظیم شده تا باز گردیده و اجازه دهند که جریان فقط در جهت جلو حرکت یابد. هنگامی که جریان از جهت معکوس می آید، دیافراگم بسته باقی می ماند.

7 (Solenoid Valve): سلونوئيد ولو . ( شیر برقی )

◦ با استفاده از يک سلونوئيد الکتريکی باز و بسته میشود

◦ قطع و وصل جریان را توسط تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی جهت چرخش باز و بست ولو انجام میدهد .

◦ معمولاً در سيستمهای کنترلی اتوماتيک استفاده میشود

8 (Diaphragm Valve): ديافراگم ولو . ( شیر دیافراگمی )

◦ دارای ديافراگم انعطافپذير برای باز و بسته کردن جريان است

◦ مناسب برای سيالات خورنده و سوسپانسيونها

9 : ( NEEDLE VALVE ) نیدل ولو . ( شیر سوزنی )

برای تنظیم جریان تدریجی و ملایم است

◦ جهت کنترل دقیق نرخ جریان گازهای تمیز یا سیالات استفاده میشود

◦ شیرهای انسدادی قابل اطمینان نیز بحساب می آیند .

10 : ( pinch valve ) پینچ ولو – ( شیر پینچ )

◦ شیر دوطرفه ای است که برای قطع یا کنترل جریان مواد خورنده یا ساینده یا دانه ای طراحی شده اند.

◦ از هوای تحت فشار برای باز و بسته کردن شیر استفاده میکند

◦ در حالت باز هیچ محدودیتی ندارد و اجازه میدهد طیف وسیعی از رسانه ها از حفره بدنه شیر عبور کنند .

پینچ ولوها داراي یک لوله پلاستیکی / اسلیو هستند که از الاستومرهاي تقویت شده ساخته شده اند. عمل آب بندي / بسته شدن با کشیدن یا کشیدن این غلاف / لوله به دست می آید.

شیرهاي پینچ براي جابجایی مایع و مایعات با جامدات معلق مناسب هستند pinch valve ها مزایاي بسیاري نسبت به سایر انواع شیر ها دارند. آنها می توانند براي مدیریت مایعات خورنده مورد استفاده قرار گیرند، زیرا هیچ ارتباطی بین مایع حمل شده و مکانیزم شیر واقعی وجود ندارد. پس از انتخاب اسلیو مناسب ، این شیر می تواند با انواع مایعات کار کند.

بدلیل اینکه مایع حمل شده در تماس با قطعات فلزي نیست ، pinch valve  ها را می توان براي کاربردهاي مواد غذایی نیز استفاده نمود .

به طور کلی pinch valve   مناسب براي کاربردهاي فشار پایین هستند. هنگام استفاده از محلول هاي ساینده، آنها باید به عنوان شیرهاي خاموش-روشن استفاده شوند . اگر براي اهداف گلویی استفاده شود، اسلیو فرسوده می شود.

 

11  (Control Valve): کنترل ولو .

◦ برای تنظيم دقيق جريان و فشار سيال در سيستمهای فرآيندی استفاده میشود

◦ معمولاً به سيستمهای کنترلی متصل است .اين انواع ولو هر کدام برای کاربردهای خاصی طراحی شده اند و بر اساس نيازهای فرآيندی و نوع سيال مورد استفاده قرار میگيرند

کنترل ولو valve چيست

کنترل ولو يا شير کنترلی (Control Valve) ، دستگاهی مکانيکی است که در صنايع فرآيندی برای تنظيم جريان سيال و به طبع آن فشار، دما يا سطح مورد استفاده قرار می گيرد

يک شير کنترلی عموما از سه بخش تشکيل شده است

بدنه (Body):

بدنه يک ولو محل عبور سيال را فراهم کرده و شامل کليه قطعات ثابت و متحرکی است که جريان آن سيال را کنترل می کنند

اکچويتور (Actuator):

اين بخش با استفاده از يک منبع انرژی خارجی (مانند پنوماتیک ، انرژی الکتريکی و يا نيروی هيدروليک) اجزا متحرک بدنه شير را در يک موقعيت مطلوب قرار ميدهد به صورت ساده میتوان گفت این قسمت انرژی خارجی را به انرژی مکانیکی یا جنبشی تبدیل مینماید .

پوزيشنر (Positioner):

اين تجهيز یک تجهیز کنترلی برای افزایش یا کاهش فشار هوای ابزار دقیق میباشد و بر اساس فيدبکی که از يک سيستم کنترل دريافت می کند موقعيت دقيق ولو را تنظيم می نمايد شيرهای کنترلی در صنايع مختلف از جمله نفت و گاز، فولاد،صنايع شيميايی و دارويی و نيروگاه ها پرکاربرد بوده و نقش نگه داشتن پارامترهای فرآيندی در محدوده مطلوب را به عهده دارند ، وظیفه آن این است که اطمینان حاصل کند شیر به موقعیت مورد نظر خود در پاسخ به سیگنال های کنترلی دقیقاً میرسد .

اجزای بدنه کنترل ولو

1 * تريم ولو  (Valve Trim) :

اين اصطلاح به اجزاء موجود در بدنه ولو که عمل کنترل يا باز و بسته کردن ولو را انجام داده و در تماس مستقيم با سيال هستند اطلاق میگردد مانند پلاگ (Plug) و ساقه (Stem) و نشيمنگاه ولو (Seat).

1/1 * پلاگ (Plug) :

پلاگ يک قطعه متحرک است که با تنظيم موقعيت آن ميتوان ميزان باز و بسته بودن کنترل ولو را کنترل کرد

1/ 2 * نشيمنگاه   (Seat) :

بخش غير متحرک تريم ولو است با تنظيم موقعيت پلاگ نسبت به seat، .ولو قادر است نرخ جريان عبوری را کنترل نمايد

1/3 * استم (Stem) :

قطعه ای است که اتصال مکانيکی اکچويتور و پلاگ را فراهم می کند

2 * کنترل  (Throttling) :

اين نوع مکانيزم شامل تنظيم دقيق موقعيت شير برای کنترل نرخ جريان سيال است در اين روش ولو به صورت تدريجی و پيوسته باز يا بسته می گردد تا نرخ جريان مورد نظر به دست آيد اين نوع کنترل در لوپ های کنترلی دما و فشار و سطح در صنايع استفاده می گردد

3 * کنترل  (On-off) :

بر خلاف کنترل Throttling، در اين روش ولو فقط در يکی از دو حالت جريان حداکثری (کاملا باز) يا قطع جريان (کاملا بسته) مورد استفاده قرار می گيرد

4 * کلاس نشتی ولو (Leakage Class) :

کلاس های مختلف نشتی بر اساس “ميزان سيال عبوری از ولو در حالتی که Plug کاملا بر روی seat .قرار بگيرد” تعريف می گردد کلاس نشتی بالا به معنی آب بندی خوب ولو در حالت بسته بودن آن می باشد که اصطلاحا به اين وضعيت TSO يا Tight shut off گفته می شود

کاربردهاي معمول در یک سیستم بخار :

١- پس از یک تله شناور (float trap)

تله هاي بخار (steam trap)  ، قطعات منفعل-پسیو هستند و بر اساس اصل تفاوت فشار کار می کنند. در طول عملیات، فشار فرآیند ممکن است پایین تر از فشار تله تحت فشار قرار بگیرد. در چنین شرایطی، به دلیل فشار منفی در استیم ترپ، میعانات می تواند از طریق تله به تجهیزات فرآیند بازگردد. از این رو همیشه پس از تله شناور، چک ولو دیسک یا شیر غیرقابل برگشت توصیه می شود. این چک ولو اجازه می دهد که مایع از خروجی تله به سیستم بازیابی مایع یا کندانس عبور کند اما اطمینان حاصل می کند که در جهت معکوس جریان نداشته باشد.

٢- مخلوط کردن مایعات

کاربردهایی که در آن دو یا چند مایع مخلوط می شوند، چک ولو ها باید در پایان هر خط جداگانه نصب شوند. این مانع از آلودگی یک مایع توسط دیگر می شود.

3 –  استفاده به عنوان وکیوم بریکر-  vacuum breaker

شیرهاي یک طرفه دیسک هنگامی که به صورت معکوس نصب شده، می تواند به عنوان وکیوم بریکر ( خلاء شکن ) عمل کنند. در شرایط کار عادي، دریچه بسته باقی می ماند و اجازه نمی دهد بخار از طریق آن عبور کند. هنگامی که تشکیل خلاء اتفاق می افتد (در هنگام خاموش شدن) دیسک باز می شود و به هوا اجازه می دهد وارد شود، بنابراین از تشکیل خلاء اجتناب میگردد.

تعیین کلاس فشار کاری ولو ها چگونه است :

کلاس فشار در حقیقت حداکثر فشاری است که یک لوله، یک اتصال (مثلا یک فلنج)، یک شیر، یک پمپ و … باید در دمای معین در شرایط کاری نرمال تحمل کنند. کلاس فشار که به عنوان حداکثر فشار کاری مجاز (MAWP) نیز شناخته می شود، به مهندسان این امکان را می دهد که بتوانند تعیین کنند که تجهیز مد نظرشان (مثلا لوله، اتصال، شیر، پمپ و …) با چه جنسی در یک شرایط دمایی و فشاری مشخص بهترین عملکرد را خواهد داشت.

هر چه کلاس فشار کاری بیشتر باشد، ضخامت بدنه تجهیز مورد نظر نیز باید ضخیم تر باشد تا بتواند تحمل فشارهای کاری بالا را داشته باشد. نکته قابل توجه در خصوص کلاس بندی فشار کاری این است که کلاس بندی فشار تحت تأثیر دما نیز قرار دارد. هر چه دمای فرآیند بالاتر باشد، بیشنه فشار قابل تحمل توسط تجهیز مورد نظر کمتر خواهد بود.

استاندارد ANSI B16.34 برای تعیین رابطه دما، فشار، ضخامت بدنه و اتصالات انتهایی استفاده می شود. لازم به ذکر است که کلاس بندی فشار کاری بر اساس استاندارد ANSI B16.34 فقط برای  تجهیزاتی قابل استفاده است که مطابق با استاندارد آمریکایی (ANSI) طراحی و تولید شده باشند.

کلاس بندی فشار کاری چگونه است؟

استاندارد ANSI B16.34 شش کلاس استاندارد را برای کلاس بندی فشار کاری مشخص می کند. این شش کلاس عبارتند از:

  • کلاس 150
  • کلاس 300
  • کلاس 600
  • کلاس 900
  • کلاس 1500
  • کلاس 2500

قابل توجه است که فشار، دما و جنس سه پارامتری هستند که در کلاس بندی فشار کاری تاثیر گذارند. در واقع مواد مختلف ممکن است در شرایط فشاری و دمایی مشابه دارای کلاس فشار متفاوتی باشند.

هرچه ماده اولیه به کار رفته در ساخت یک تجهیز مستحکم تر باشد، پر واضح است که حداکثر فشاری که می تواند در یک فشار و دمای معین تحمل کند، بالاتر است. در شکل 1 کلاس بندی فشار کاری فلنج ها مشخص شده است.

این اعداد در واقع بیشینه فشار بر حسب PSI هستند که تجهیز مورد نظر می تواند در حداکثر دمای مجاز تحمل کند. توجه کنید که بیشینه فشار کاری 2.4 برابر اعداد فوق الذکر هستند. در جدول 2 کلاس بندی فشار کاری در سیستم های مختلف آورده شده است.

جدول – کلاس بندی فشار کاری در سیستم های مختلف

فشار کلاس
PN Bar PSI
20 20 150 150
50 50 300 300
68 68 400 400
100 100 600 600
150 150 900 900
250 250 1500 1500
400 400 2500

 

مهندسان کلاس بندی فشار کاری را به روش های مختلف ارجاع می دهند. به عنوان مثال وقتی کلاس فشار را 150 در نظر می گیریم، به این معنی است که فشار کار ایمن برای تجهیزات پایپینگ مورد نظر (مثلا لوله، فلنج، شیر، پمپ و …) در دمای معین و با فرض جنس مشخص، 150 پوند بر اینچ مربع است. برخی از روش های رایج برای ارجاع کلاس بندی فشار 150 عبارتند از:

تجهیز کلاس #150

تجهیز 150 پوندی

تجهیز با کلاس فشار 150

تجهیز   lb 150

تجهیز کلاس 150

پارامترهای تاثیر گذار در کلاس بندی فشار کاری

همانطور که توضیح داده شد فشار، دما و جنس سه پارامتر تاثیر گذار در تعیین کلاس بندی فشار کاری یک تجهیز هستند. در واقع با توجه به جنس تجهیز، نمودارها و جداول فشار-دما برای کلاس بندی های مختلف توسط استاندارد ANSI B16.34 مشخص شده است. برای تعیین کلاس بندی فشار کاری تجهیز خود با توجه به سه پارامتر فشار، دما و جنس به ترتیب زیر عمل کنید:

  • در ابتدا جنس تجهیز مورد نظر خود را مشخص کنید.
  • بیشترین دمای کاری تجهیز خود را از روی جدول و یا نمودار مربوطه انتخاب کنید.
  • بیشترین فشار کاری تجهیز خود را مشابه مرحله 2 تعیین کنید.
  • با مشخص شدن مراحل 2 و 3، کلاس بندی فشار کاری از روی نمودار و یا جدول مربوطه قابل تعیین است.

تعیین جنس مواد با استفاده از استاندارد ASTM

استاندارد ASTM (American Society for Testing and Materials) در سال 1898 به عنوان سازمان آمریکایی آزمایش و مواد توسط مهندسان ایجاد شد و امروزه این انجمن با نام ASTM International شناخته می شود.

این انجمن استانداردهای مختلفی را در مورد ویژگی های مواد، محصولات، سیستم ها و خدمات تنظیم و منتشر می کند. در ادامه جدول گروه های مختلف مواد قابل استفاده به منظور طراحی یک تجهیز خاص (مثلا لوله، اتصال، شیر، پمپ و …) بر اساس استاندارد ASTM آورده شده است.

برای تعیین محدوده دما-فشار کاری تجهیز مورد نظر خود، در ابتدا و با استفاده از جدول ذیل، جنس ماده و نوع ساخت آن را پیدا کرده و سپس به شماره جدول مربوط به محدوده دما-فشار در استاندارد ASME که در جدول ذیل آورده شده است.

نمودارهای کلاس بندی فشار کاری

علاوه بر جداول کلاس بندی فشار کاری در بالا توضیح داده شدند، نمودارهایی نیز به همین منظور ارائه شده اند که همان کاربرد را دارند و می توان از آن ها نیز به منظور تعیین کلاس فشار کاری تجهیزات مختلف استفاده نمود. به عنوان نمونه نمودار کلاس بندی فشار کاری فلنج فولاد ضد زنگ ANSI Group 1.2 در شکل زیر آورده شده است.

 

STEEL FLANGES

PRESSURE RATINGGS VS. TEMPERATURE

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *